Пласт під час місцевих виборів. Звернення

Пласт під час місцевих виборів. Звернення

Триває активна фаза передвиборчих перегонів на виборах до місцевих органів самоврядування, які відбудуться 25 жовтня 2020 року.

Місцеві вибори до об‘єднаних територіальних громад, районних та обласних рад охоплюють велику кількість кандидатів, що є причиною ще більшої кількості білбордів, реклами в соціальних мережах, відео, листівок, світлин і рекламних текстів.

Останні тижні ми також спостерігаємо бажання кандидатів привернути до себе увагу, зокрема використовуючи бренд Пласту. Фотографії, тексти, біографічні дані, де згадується участь в організації – їх у своїх кампаніях застосовують як пластуни і пластунки, так і люди причетні до Пласту, не будучи дійсними членами організації. 

Насамперед, варто зауважити, що члени організації Пласт мають гарантоване державою право на власні політичні вподобання та право брати участь у виборах до органів державної влади будь-якого рівня. Керівництво осередку Пласту у Львові – організації, яка ставить собі за мету виховання активних членів суспільства – поділяє бажання людей брати участь у розвитку громад та впливати на порядок денний політичного, економічного та соціального життя держави, сповідуючи цінності організації.

Однак, ті передвиборчі рекламні оголошення, де використовується згадка про Пласт, можуть створити хибне враження у суспільстві щодо підпорядкування чи прихильність осередку організації у Львові тій чи іншій політичній силі. Наголошуємо, що Пласт є аполітичною організацією, яка не бере участі у політичній кампанії. Приміщення та ресурси осередку Пласту у Львові не використовуються з метою політичної агітації. Ця позиція є принциповою та має історичне підґрунтя.

Тож просимо кандидатів на цих місцевих виборах обдумано та з відповідальністю ставитися до використання у своїх кампаніях згадки про Пласт. Найменша необережність у світі швидкого поширення інформації, а особливо дезінформації та фейків, може негативно відобразитись на візерунку організації та довірі до неї. Просимо пам’ятати про правила чесної гри, як необхідний елемент проведення виборів у демократичному, європейському суспільстві. До виборів залишився один тиждень. Нехай здобута внаслідок виборів влада стане вашим інструментом для втілення благородних цілей для розвитку громади.

Станична Пластова Рада Пласту у Львові

Підтримай Пласт у Львові

Підтримай Пласт у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ

“Діти спостерігають за тобою і перебирають твою модель поведінки” – Назар Кірик [бути виховником]

“Діти спостерігають за тобою і перебирають твою модель поведінки” – Назар Кірик [бути виховником] Детальніше

Час для прочитання: 9 хв

Показати ще

МИ ЗАВЖДИ НА ЗВ’ЯЗКУ